Lovely Flash templates from TemplateMonster!
Topli izvori

Dobrodošli u banju Edipsos, jedinstveni gradić na severu ostrva Evija, sa beskrajnim peščanim plažama, prirodnim termalnim izvorima i brojnim drugim sadržajima. Edipsos je idealan izbor kada želite nezaboravno letovanje po prihvatljivoj ceni.

Edispsos je jedan od najmodernih spa centara Grčke, čiji se nadaleko poznati topli izvori koriste i u terapijske i u preventivne svrhe.

Termalni izvori imaju terapijsko dejstvo kod sledećih bolesti: artritis-zapaljenje zglobova, migrene, hronični ginekološki problemi i reumatske bolesti. Edipsos ima više od 80 toplih izvora, sa temepraturom izmedju 28 i 86 stepeni Celzijusa.

Edipsos kroz istoriju

Priča o Edipsosu počinje još u Antička vremena, kada ga prvi pominju Strabo i Plutarh.

Edipsos je takodje bio omiljeno odmaralište Rimskih imperatora i generala. Adrian, Marko Aurelije i Sula su bili česti posetioci i uživali su u lepoti i povoljnoj klimi Edipsosa.

Reputacija Edipsosa i njegovih toplih izvora datira sa početka 20.veka. Mnoge popularne ličnosti svog vremena (Čerčil, Onazis, Kalo, Garbo i drugi), ostavili su svoj trag u gradu i započeli tradiciju kombinovanja terapije i opuštanja, koja i danas traje.

Edipsos za celu porodicu

U neposrednoj blizini Armonija pansiona nalaze se tradiconalni grčki restorani, barovi, restorani u kojima se pruža prilika da se po povoljnim cenama uživa u ukusima i mirisima Grčke. Možete uživati u svežoj ribi i morskim plodovima, uz flašu tradicionalne rakije Uzo, ili jednostavno sedeti na plaži, uz more. Restorani nude tradiocionalna jela poput musake, “gemišta” (punjeni paradajz ili paprika), gigantesa (veliki pasulj), Zazikija ili Grčke salate.

Edipsos nudi aktivnosti za celu porodicu. Tokom leta, gosti mogu uživati u muzici uživo, festivalima i koncertima u restoranima i barovima na plaži. Prelepe peščane plaže u samom Edipsosu ili oko njega pozivaju goste da se opuste, igraju na plaži ili jednostavno sunčaju. A za naše najmladje goste, grad nudi mnogo mogućnosti za zabavu: igrališta, zabavne parkove ili Turistički vozić.