Lovely Flash templates from TemplateMonster!

Razgledanje i izlete

Lihadonisija

Beach in Lichadonisia | Armonia Apartmani

U neposrednoj blizini gradića Lihada, na severnom vrhu Evije, nalaze se rajska ostrva Lihadonisija. Oni koji su ih posetili čude se zašto Evropljani, tražeći egzotična mesta, putuju u najudaljenije delove Zemaljske kugle, kada im je Raj tako blizu! Jedno od najprijatnijih iznenadjenja na koje ćete naići, ukoliko imate sreće, je simpatična porodica foka koja u poslednjih par godina tu živi.

Do takozvanih Grčkih Sejšela (15 malih vulkanskih ostrva sa peščanom plažom i bič barom) možete doći iz grada Kavos (koji, uzgred, takodje ima fantastičnu plažu) brodićima koji polaze svakih pola sata tokom leta (do septembra).

Telefon za tačne informacije polaska brodića je 0030/6972508181. +30 69 7250 8181 - Udaljenost 30: km od Edipsosa

Limni

Limni | Armonia Apartmani

Živopisni Limni, jedan od najlepših gradića na Eviji, poznat je po tradicionalnoj arhitekturi I ulicama koje su popločane kamenom. Od velikog broja vizantijskih spomenika u Limniju koje treba posetiti izdvojićemo Manastir Svetog Hristodulosa iz Patmisa, čudotvorca i Hram Zudohu pigis.

Da upotpunite opuštajuću atmosferu Vašeg odmora, od velikog broja restorana, uzerija, kafića i barova koji se nalaze uz samu obalu mora, pronadjite onaj koji je po Vašoj meri. Ili posetite “Elimniju”- niz kulturnih dogadjaja kao što su pozorišne predstave, muzičke večeri, folklorni nastupi i brojni drugi programi koji se tokom leta održavaju u ovom gradiću.


Udaljenost: 30 km.od Edipsosa

Crkva Svetog Jovana Rusa

Church of Saint John the Russian | Armonia Apartmani

U ovoj Crkvi, koja se nalazi u seocetu Prokopi, možete posetiti i pokloniti se Moštima Sv.Jovana Rusa.

Na praznik Sv. Jovana Rusa, koji se slavi 27 maja, hiljade hodočasnika iz svih krajeva Grčke se okupi ovde da odaju poštu Svecu. Pravoslavni vernici iz celog sveta takodje dolaze da se mole ovom Svecu.
Udaljenost: 60 km.od Edipsosa

Sveti David

Osios David | Armonia Apartmani

Manastir Svetog Davida smešten u idiličnim predelima i šumama Drimone, poznat je i na Eviji, ali i u celoj Grčkoj. Osnovao ga je godine 1540 mladi David, a rekonstrusan je 1877 nakon što su ga Turci, tokom Grčkog rata za nezavisnost 1824.godine, potpuno uništili.

Slobodno okusite vodu sa prirodnog izvora koji se nalazi na uglu u blizini Manastira i za koji kažu da ga je blagoslovio Sveti Dejvid.Udaljenost: 30 km.od Edipsosa

Vodopadi Dramone

Waterfalls of Drymona | Armonia Apartmani

Vodopadi su prelepo mesto samo par kilometara udaljeno od sela Dramona na putu za Kerasiju. Možete im lako prići stazom koja vodi do njihovog početka, samo ne zaboravite da obujete čvršće cipele za šetnju po stenamama.

A možete i da spojite ove dve destinacije, pa svratite na vodopade nakon obilaska Manastira.
Udaljenost: 35 km.od Edipsosa

Plaža Sveta Ana

Agia Anna Beach | Armonia Apartmani

Aje popularna letnja destinacija na Eviji, sa širokom beskrajnom plažom I živopisnim seocetom koje vredi posetiti. Dužine oko 6 kilometara, to je jedna od najdužih plaža na Eviji.

Pored plivanja u bistrom Egejskom moru, na ovoj plaži možete ručati svežu ribu ili samo popiti kafu u jednoj od taverni, uzeriji ili kafića pored obale.
Udaljenost: 60 km.od Edipsosa